Unikt sommarjobb för ungdomar inom kultur

Farsta Stadsdelsförvaltning erbjuder denna sommar ungdomar möjligheten att arbeta inom kultur. Genom kulturföreningen Teater Accént och i samarbete med aktivitetshuset Sköndalsgården får 25 ferieungdomar chansen att under tre veckor tillsammans skapa en föreställning från idé till färdig produktion. 

Teater Accént är en kulturell plattform för ung scenkonst som varit verksamma sedan 1999, med ambitionen att låta unga kulturintresserade mötas inom kreativa sammanhang. Föreningen drivs av professionella kulturarbetare som arbetar för att minska kulturell segregation mellan sociala grupper och generationer. Många unga har genom Teater Accént börjat sina konstnärliga resor och arbetar idag som professionella skådespelare, producenter och regissörer bland annat. Två av dessa är skådespelarna Amanda Krüger och Katja Lobas som nyligen examinerats från Teaterhögskolan i Malmö och som nu handleder de deltagande ferieungdomarna på Sköndalsgården. 

  • Det är otroligt spännande att möta dessa ungdomar som utan någon som helst tidigare erfarenhet av scenkonst skapar en föreställning tillsammans där alla är engagerade och bidragande. Vi är glada för denna möjlighet och att se 25 individer använda sin fantasi och sin förmåga till det yttersta för ett gemensamt mål, nämligen föreställningen ”Spelregler” som har premiär 13 augusti på Sköndalsgården, säger Katja Lobas handledare och medlem i föreningen Teater Accént. 

Föreställningen har premiär den 13 augusti och spelas två gånger inför en mindre publik i samband med en öppen vernissage där ungdomarnas tillverkningar så som kostymskisser, videos och dekor skapade under veckorna visas. 

Alla aktiviteter genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner. 

© Teater Accént