top of page

ledning

konstnärlig ledare Linda Krüger

Linda Krüger grundade Teater Accént 2001 och är sedan dess konstnärlig ledare för teatern. Hon har regisserat det stora flertalet av gruppens produktioner.

 

Linda Krüger började dansa redan som 3 åring. Karriären inleddes vid Kungliga Operan där Linda utbildades under 8 år. Efter 2 år som dansare på Pantomimeteatret Köpenhamn, teaterstudier i Sverige och USA kom Linda som teaterelev till Dramaten.

Sedan 1978 har Linda arbetat som skådespelare. I många år på Dramaten men även vid Riksteatern, Östgötateatern och Stockholms Privatteatrar. Hon har gjort otaliga roller för TV, film, radioteater, dubbat, krogshower och varit programledare i TV. De senaste 15 åren har Linda även arbetat som regissör, koreograf, producent och dramatiker; bl.a. vid Dramaten, Stadsteatern, Riksteatern, Turteatern och många fria grupper.

Linda är flitigt anlitad som teaterpedagog,  projektledare och producent. Hon har regisserat och koreograferat samtliga teateruppsättningar och musikaler för Teater Accént. 

 

Linda var 2009-2012 projektledare för Norrmalm Stadsdelsnämnd/Stockholm Stads Nationaldagsfirande i Vasaparken. Linda var även verksam 2011-2012 som kultursamordnare för barn/unga i Norrmalms Stadsdelsförvaltning.

 

2012 skrev hon barnpjäsen "Dantes Skattjakt" för Teater Accént som spelats flitigt bland annat på Stockholms Stadsbibliotek. Linda har arbetat som biträdande chef inom kultur och fritid på Ekerö och som projektledare och webbredaktör på Kulturdirekt Stockholm. Linda utsågs april 2017 som verksamhetsansvarig i Sverige för det internationella programmet Signatur - Insamlingsstiftelse för musikfrämjande. 

För Teater Accént regisserade hon senast Lektionen av Ionesco.

Linda

ordförande Agneta Ehrensvärd

Agnetha Ehrensvärd har följt Kulturföreningen Teater Accént i kulisserna från det att föreningen en gång startade. Sedan april 2007 är Agnetha ordförande och hon hoppas kunna bidra till gruppens utveckling genom hennes tidigare erfarenheter - bland annat arbetet som konstnärlig ledare och regissör för Unga Dramaten.

Agneta Ehrensvärd är utbildad vid Statens Scenskola 1973-75 och sedan dess engagerad i Dramatens ensemble. Under de senaste åren har hon främst varit verksam som regissör och mellan 2003-2016 var Agneta konstnärlig ledare för Unga Dramaten. För Teater Accént har Agneta varit projektansvarig för konstutställningen Guld eller Potatis? Potatis! och som regissör för ReAct.

Agneta tilldelades specialpriset vid 2016 års MEDEA prisutdelning med motiveringen "Unga dramatiker, regissörer och skådespelare har fått ta plats under Agneta Ehrensvärds tolv år som konstnärlig ledare för Unga Dramaten. Barnpublik och kritik har imponerats av denna nationalscenens spjutspets."

styrelse

Linda Krüger

Konstnärlig ledare, styrelseledamot

Lucas Krüger

Styrelseledamot

Please reload

Agneta Ehrensvärd

Styrelseordförande

Mia Hertler

Styrelseledamot

Please reload

Agneta Ahlin

Styrelseledamot

Johannes Lönnå

Suppelant

Please reload

Hannes Meidal

Styrelseledamot

Please reload

bottom of page